latinica  ћирилица
27/09/2016 |  17:17 ⇒ 17:18 | Аутор: СРНА

Павић: Након референдума требало наставити са мирном реториком

Предсједник ДНС-а Марко Павић изјавио је да је након референдума требало наставити са мирном реториком, те нагласио да позивање на суд предсједника Републике Српске Милорада Додика држи грађане у Српској у убјеђењу да је третман државних органа и међународне заједнице према Србима другачији него према друга два народа.
Марко Павић - Фото: Screenshot
Марко ПавићФото: Screenshot

Павић је као примјер навео пресуду суда у Мостару и колико дуго у том граду се не може успоставити власт.

"Далеко веће посљедице то изазива него референдум, али за то нико није одговоран. Чим су Срби то урадили, онда су одговорни. То је неравноправан третман и заиста треба разум да превлада и да се повуку све те пријаве и све што било коме смета да кренемо мирно радити и да проведемо локалне изборе", истакао је Павић данас у Приједору.

Он је позвао све да омогуће грађанима да се изјасне кога хоће да им воде локалне заједнице и додао да нема бољег мјерила од мишљења грађана.

"Ни суд нити било ко други не може изрећи мјере какве могу грађани на изборима, а након избора треба нам бар двије године да радимо на економији и запошљавању, да унаприједимо живот у Републици Српској и БиХ и да се манемо свађа и свега онога што се дешава посљедњих мјесеци", изјавио је Павић.

Он је мишљења да је референдум право сваког народа, сваког грађанина, сваке републике и државе и Република Српска је искористила своје демократско право да он буде одржан.

"Добили смо резултате и институције Републике Српске сада знају шта им је радити - поштовати вољу грађана и преточити је у законске оквире", закључио је Павић.