latinica  ћирилица
27/09/2016 |  16:25 ⇒ 17:18 | Аутор: РТРС

Билећа: Смјештај за пет социјално угрожених породица (ВИДЕО)

Општина Билећа обезбиједила је привремени смјештај за пет социјално угрожених породица из овог града.
Билећа - социјална зграда - Фото: РТРС
Билећа - социјална зградаФото: РТРС

Смјештај је обезбијеђен у објекту у коме већ станују расељена лица. Стамбене јединице су реновиране, па сада и стари и нови станари ове зграде имају много боље услове за живот. За реконструкцију је из општинског буџета издовјено око 50.000 КМ. 

Кључ у руке данас је добило пет корисника, који због тешке материјалне ситуације, до сада нису могли да ријеше стамебно питање. Овај дан им је кажу један од најважнијих у животу, јер више не морају да брину гдје ће дочекати зиму.

- Ово је велики дан за нас, јер ми нисмо имали гдје дочекати зиму - каже Борика Торовић.

Данас је велики дан и за деветоро досадашњих корисника овог смјештаја. Као расељена лица у неусловну зграду уселили су прије 24 године. Иако су дуго чекали, много им значи што нису заборављени.

- Много нам је боље сада, имамо нова купатила, нове прозоре - каже Зорка Мирјанић.

За уградњу нових подова, прозора и врата, као и оспсобљавање пет нових стамбених јединица из општинског буџет издвојено је 50.000 КМ. Подршка за најугорженије категорије неће изостати ни у наредном периоду, поручују из општинске управе.

Овај смјештај је привремено рјешење, док се не изгарди нова зграда у коју ће се преселити ови корисници. Нови обејкат имаће 15 стамбених јединица, а градња почиње наредне године. Око милион КМ биће обезбијеђено из грантова Министарства за избјеглице и расељена лциа БиХ и општине Билећа.