latinica  ћирилица
27/09/2016 |  08:50 ⇒ 14:25 | Аутор: СРНА

Николић: Изетбеговић да објасни поређење судбина Додика и Гадафија

Предсједник Србије Томислав Николић оцијенио је да је референдум у Републици Српској очигледно показао вољу грађана Српске, те затражио од Бакира Изетбеговића објашњење изјаве да ће "предсједник Српске Милорад Додик завршити као Гадафи".
Томислав Николић - Фото: ТАНЈУГ
Томислав НиколићФото: ТАНЈУГ

Николић је истакао да се Додик користи демократским принципом да оствари своје идеје, те упитао које средство би Изетбеговић користио да оствари свој наум о убиству једног предсједника.

Предсједник Србије је за "Вечерње новости" рекао да Изетбеговић дугује додатно да објасни "када је био искрен - када је рекао да рата у БиХ неће бити или када предвиђа да ће предсједник Републике Српске Милорад Додик послије војне интервенције бити мучен, понижаван и убијен?"

"Ко ће то, према његовом мишљењу да уради? Против Гадафија су окренули становнике Либије. Шта би то требало да се деси да би становници Републике Српске то учинили свом легално изабраном председнику?", упитао је Николић.

Он је оцијенио да референдум о Дану Републике Српске не би смио да доживи судбину неколико референдума одржаних у различитим српским земљама, у различитим историјским околностима, односно да буде одржан и остане мртво слово на папиру.

"Иза референдума су стали сви релевантни политички чиниоци у Републици Српској и то обавезује на његово спровођење", поручио је Николић.