latinica  ћирилица
19/09/2016 |  22:28 | Аутор: РТС

Србија домаћин сениорских првенстава Балкана

Генерални секретар Атлетског савеза Србије Слободан Бранковић рекао је данас да је на конгресу Балканске атлетске федерације у Тел Авиву, Србији додијељена организација сениорских Првенстава Балкана 2017. године у дворани и на отвореном.
Атлетика - Фото: илустрација
АтлетикаФото: илустрација

- Такмичење у Београду (у дворани) одржаће се 25. фебруара и биће генерална проба пред Европско дворанско првенство у главном граду од 3. до 5. марта, док ће Нови Пазар на новом стадиону, чије отварање се очекује у наредних мјесец дана, 22. и 23. јула дочекати најбоље атлетичаре полуострва - рекао је Бранковић.

Он је оцијенио да ће шампионат Балкана у Новом Пазару бити највеће спортско такмичење икада организовано у том дијелу Србије.

- Мислим да је ово прави начин да се Нови Пазар и Србија представе у најбољем свјетлу. Очекујемо више од 500 најбољих атлетичара из 17 европских држава, па ће хотелски капацитети у цијелом региону бити попуњени - навео је Бранковић.

Највећа корист, како је истакао Бранкович, биће популаризација атлетског спорта.

- Најмлађи ће жељети да пођу стопама Емира Бекрића, Амеле Терзић, Асмира Колашинца, Иване Шпановић или Михаила Дудаша - навео је он.