latinica  ћирилица
13/09/2016 |  15:53 | Аутор: sputniknews.com

Реклама за "Путинов сладолед" у Кини

На друштвеној мрежи Твитер појавила се фотографија из Кине на којој се види комби са рекламом за сладолед на којој је предсједник Русије Владимир Путин.
Сладолед (Фото: Thinkstock) -
Сладолед (Фото: Thinkstock)

"`Сладолед који је донио Путин`. Лукави Кинези одмах су почели да праве бизнис након Самита Г20", написао је на свом твитер налогу новинар "Комсомољске правде" Дмитриј Смирнов. ​

Подсјећамо да је у оквиру Самита Г20 Владимир Путин предсједнику Кине Си Ђинпингу донио на поклон кутију руског сладоледа. Почетком билатералног сусрета предсједник Русије је истакао да су му кинески бизнисмени током састанка у Владивостоку рекли да у Кини веома воле руски сладолед.

- Обећао сам да ћу Вам га донијети. На поклон сам Вам донио цијелу кутију сладоледа - изјавио је руски лидер. Си Ђинпинг захвалио је Путину и потврдио ријечи бизнисмена о љубави према сладоледу из Русије.

- Много Вам хвала за поклон, за укусни сладолед. Приликом сваке посјете Русији увијек тражим да ми купе руски сладолед. Затим код куће једемо сладолед. Имате бољи крем и зато је сладолед посебно укусан. Мени се веома свиђа. Хвала вам на овој љубазности - рекао је Ђинпинг.