latinica  ћирилица
09/09/2016 |  22:18 ⇒ 22:29 | Аутор: Агенције

Дубаи прави прашуму у луксузном хотелу

Богати Дубаи не престаје да изненађује свијет из године у годину новим технолошким и архитектонским чудима. Овај пут су се одлучили за реализацију мегапројекта - тропска прашума у луксузном хотелу.
Хотел у Дубаију (фото: pressrs.ba) -
Хотел у Дубаију (фото: pressrs.ba)

Биће то прва прашума направљена у неком објекту на свијету. Простираће се на 7.000 квадратних метара у комплексу Росемонт хотела Дубаи који је у власништву бренда Хилтон.

Први гости очекују се 2018. године, а хотелска зграда биће на 53 спрата. Имаће 448 соба и 280 апартмана.

- Наш концепт за клијенте је да направимо уникатну дестинацију и да направимо пројекат који ће бити дестинација за себе, за сваку врсту одмора и забаве у хотелу - рекао је Д.Ј. Армин, главни архитекта пројекта.

На пројекту раде заједно ЗАС Архитект Дубаи и Кеферл Партнер. Армин је додао како се надају да ће направити породично-пријатељски простор који се може користити током цијеле године.

- Ово није хотел на плажи. Жељели смо да направимо другу врсту спољашњег простора у граду и да потпуно интегришемо природу у то. Прашума је била рјешење. Створили смо тропско окружење с авантуристичким стазама, пјешчаним плажама, базенима, водопадима, потоком и кафићем у прашуми - рекао је Армин додавши како ће бити направљена и праисторијска мочвара инспирисана Парком из доба јуре.

У прашуму ће уградити посебне сензоре за кишни систем од 360 степени који ће симулирати падање кише, а да нико не буде мокар. Сензори ће се покретати тамо гдје буду људи.

Прашума ће се налазити на врху подијума за забаву који спаја хотел и стамбене торњеве. Пројекат је још у раној фази, али претпоставља се да ће се и прашума отворити када и хотел.

Оно што ће такође привући пажњу гостима јесте базен на врху хотела који ће бити у стаклу и изгражен на самој ивици.