latinica  ћирилица
02/09/2016 |  15:56 ⇒ 17:30 | Аутор: РТРС

У наредних годину дана лијек за Лафорину болест (ВИДЕО)

Доктор из једне од најпознатијих и најстаријих дјечјих клиника на свијету "Сик кидс" у Торонту Берж Минисијан први пут је посјетио Милану Гајић из Бањалуке која болује од Лафорине болести и њену породицу како би пружио подршку и најавио да би лијек за ову опаку и ријетку болест могао да буде ускоро доступан.
Додик: Разговори о лафориној болести - Фото: РТРС
Додик: Разговори о лафориној болестиФото: РТРС

Минисијана, Сњежану Гајић, мајку Милане Гајић и Дениса Бојића, аутор филма "Лице лафоре" примио је данас и предсједник Републике Српске Милорад Додик. У наредних годину дана обољели од Лафорине болести могу очекивати да добију лијек. Управо због тога доктор Минисијан дошао је у Бањалуку како би посјетио Милану Гајић која болује од ове болести.

- Истраживачки тим за проналазак лијека за Лафорину болест, који предводим, за сада је пронашао лијек који је успјешно примијењен на мишевима, што значи да би у наредних годину дана могли завршити одређена истраживања и лијек дати људима, каже доктор Минасијан.

Породица Гајић захвална је доктору Минисијану на посјети, као и свим људима који су их све ове године подржавали и помагали.

Детаљи вишегодишњег трагања за лијеком против Лафорине болести садржај су документарног филма који се ради у продукцији наше медијске куће.

- Из Бањалуке и Републике Српске долази једна прича која има универзалмну снагу и могућност да буде приказана било гдје у свијету и да покаже не само да овдје живе добри људи него да су људи одавде иницирали једну ствар која ће имати бенефит за цијели свијет, анводи Денис Бојић, аутор документарног филма "Лица лафоре". 

Документарни филм "Лица Лафоре" представља свједочанство о надљудским напорима породице Гајић из Бањалуке, у проналажењу лијека за веома ријетку и опаку Лафорину болест.