latinica  ћирилица
29/08/2016 |  09:28 ⇒ 10:25 | Аутор: РТРС

Човић: Гдје год није било Херцег Босне нема више ни Хрвата

Драган Човић, хрватски члан Предсједништва БиХ и предсједник ХДЗ-а и ХНС-а, рекао је гдје год није било дјеловања Хрватске Републике Херцег Босне (ХР ХБ), као израза политичке воље хрватског народа, политичног и војног, Хрвата више нема.

“Без обзира да ли је то Сарајево, Горажде, Тузла, Бихаћ, Бањалука, једнако је на сваком дијелу – Хрвата је остало толико мало да можемо казати да су потпуно нестали“, рекао је Човић синоћ на јавној трибини у Горици код Груда, организованој у склопу обиљежавања 23. годишњице проглашења ХРХБ.

Човић је позвао оне који су разочарани у поступке политичких представника Хрвата у БиХ да не клону духом, јер се равноправност хрватског народа са осталим народима у БиХ, како је рекао, може постићи само заједништвом и заједничком синергијом и искуством.

“Морамо створити такав амбијент да млади људи остају, те да многи који су отишли и живе широм свијета, препознају могућност живљења у БиХ и да се врате. Ја сам увјерен да за то имамо снаге а надахнуће за то нам је управо Хрватска република Херцег Босна“, казао је Човић и истакао да се у наредне двије године морају створити услови, како би Хрвати реорганизацијом БиХ себи обезбједили апсолутно једнака права, која имају и друга два народа у БиХ.

Извор: Хрватски медијиски сервис