latinica  ћирилица
29/08/2016 |  08:42 | Аутор: СРНА

Умјерена фреквенција возила

У Републици Српској и Федерацији БиХ јутрос се саобраћа без посебних ограничења, уз повољне услове за вожњу и умјерену фреквенцију возила, а дужих задржавања нема ни на граничним прелазима, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
Саобраћај - Фото: РТРС
СаобраћајФото: РТРС

Јутарња магла мјестимично смањује видљивост у котлинама и дуж ријечних токова.

Због изградње вијадукта "Маховљани", на дионици ауто-пута Бањалука-Прњавор, за саобраћај је затворена петља "Маховљани", па возачи могу да користе петљу "Александровац".

У зони извођења радова код Маховљанске петље на магистралном путу Клашнице-Нова Топола брзина кретања возила ограничена је на 30 километара на час. Саобраћај ће на овој дионици свакодневно бити обустављан четири пута, од 23.00 до 5.00 часова, максимално 30 минута.

Због извођења минерских радова, на дионици магистралног пута Бањалука-Црна Ријека, код МХЕ Бочац, на снази ће бити привремена обустава саобраћаја од 14.00 до 14.30 часова.

Због изградње моста преко ријеке Укрине у Драгаловцима потпуно је обустављен саобраћај за сва возила, а биће преусмјерен на локални пут кроз село Брестово, гдје је на снази забрана саобраћаја за теретна возила преко 15 тона носивости.

На регионалном путу Карановац-Кнежево, на трећем километру од Карановца, у мјесту Љубачево, због клизишта, саобраћа се једном траком, наизмјенично.

Због санације коловоза на дионици магистралног пута Каракај два-Дрињача саобраћа се једном траком, уз могуће застоје од 10 до 15 минута. На истој дионици, данас од 8.00 до 16.00 часова, због минирања терена, биће привремено обустављен саобраћај. Саобраћај ће бити обустављан и пропуштан по 15 минута.

Због реконструкције водоводне мреже измијењен је режим саобраћаја на магистралним путним правцима Приједор-Козарац и Отока /граница Српске и ФБиХ/-Нови Град.

У току је санација клизишта и реконструкција коловоза на магистралном путу Бањалука /Ребровац/-Челинац, на подручју Мјесне заједнице Ада, због чега се саобраћа успорено, једном траком, у дужини од 800 метара.

У мјесту Јоховац, на дионици магистралног пута Јоховац-Руданка, у току је измјена у одвијању саобраћаја, због радова на изградњи прикључака магистралног пута на будући аутопут.

У брчанском насељу Гредице измијењен је режим саобраћања, због изградње обилазнице на магистралном путу Брчко-Бијељина. Режим саобраћања, због радова, измијењен је и на дионици Брчко Лончари, у насељу Горице.

Деминирање терена и повремене обуставе саобраћаја од 7.00 до 15.00 часова актуелни су на дионици регионалног пута Зелени Јадар-Скелани, у мјесту Крагљиводе, и то 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања.

Због деминерских радова у мјесту Кладари Доњи, општина Брод, радним данима од 8.00 до 15.00 часова биће повремено обустављан саобраћај на дионици магистралног пута Бродско Поље-Брусница.

Повремених обустава саобраћаја радним данима од 8.00 до 16.00 часова, због деминерских радова, биће и на дионицама магистралних путева Котор Варош-Ободник, у мјесту Рујевица, и Кобаш један-Дервента, у мјесту Беглуци, као и на локалном путу Скиповац-Доњи-Скиповац Горњи, општина Добој. Обуставе ће трајати 30 минута, а 15 минута пропуштања саобраћаја.

На регионалном путу Горња Вијака један-Горња Вијака два привремено ће бити преусмјерен саобраћај на новоизграђену саобраћајницу, због изградње вијадукта на ауто-путу Бањалука-Добој, дионица Прњавор-Добој.

Забрана саобраћаја и даље је на снази на магистралном путу Брод на Дрини-Шћепан Поље на граници БиХ и Црне Горе за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

На регионалном путу Братунац три-Дрињача остаје на снази забрана за теретна возила укупне масе веће од три и по тоне и за аутобусе класе М3, док се забрана не односи аутобусе превозника Холдинг "Дринатранс" из Зворника, који саобраћају на редовним аутобуским линијама Зелиња-Зворник, Братунац-Полом-Зворник, Братунац-Полом-Бијељина и Полом-Братунац.

У Бањалуци ће, због изградње моста преко Шарговачког потока /Дјевојачки мост/, до 4. децембра бити обустављен саобраћај у Суботичкој улици, а аутобуси на градској линији број 19, Српски Милановац-Центар-Српски Милановац, саобраћаће измијењено.

На магистралном путу Лончари-Орашје, у близини мјеста Дусине, од 8.00 до 16.00 часова на снази су повремене получасовне обуставе саобраћаја, због деминирања терена.

На Граничном прелазу Орашје-Жупања возила саобраћају успорено у оба смјера, због радова на подручју Хрватске.