latinica  ћирилица
29/08/2016 |  08:38 ⇒ 15:34 | Аутор: РТС

Ђоковић почиње одбрану титуле на УС Опену

Најбољи тенисер данашњице Новак Ђоковић састаће се са Пољаком Јиржијем Јановичем у првом колу Ју-Ес опена. Дуел је на плану турнира као први послије отварања на централном стадиону "Артур Еш" и почеће око 01.00 између понедјељка и уторка по нашем времену.
Новак Ђоковић - Фото: РТС
Новак ЂоковићФото: РТС

Ђоковић почиње поход у одбрану титуле као први носилац турнира, а до сада се није на терену сусретао са Јиржијем Јановичем који је 228. играч на АТП листи.

Четврти Грен слем сезоне, почиње у понедјељак. Меч Ђоковића и Јановића је први у вечерњем термину на централном терену „Артур Еш" и почиње одмах по завршетку свечаног отварања турнира, а очекује се да ће то бити око 01.00 по нашем времену.

Новак Ђоковић је у прошлогодишњем финалу савладао Роџера Федерера са 6:4, 5:7, 6:4, 6:4 и сматра се за главног фаворита турнира.

Други на листи међу 32 носиоца у мушкој конкуренцији на турниру је Енди Мари и по распореду такмичења Новак би са њим могао да се сретне тек у финалу.

Од српских представника у мушкој конкуренцији првог дана играће још Душан Лајовић који први излази на терен број 12 у понедјељак око 20.00 по нашем времену. Неће имати ни мало једноставан задатак, јер игра са Французом Беноаом Пероом, који је постављен за 32. носиоца.

Представнице Србије у женској конкуренцији на терене излазе тек у уторак, а само је Ана Ивановић постављена за носиоца на позицију број 30.