latinica  ћирилица
29/08/2016 |  08:08 ⇒ 08:14 | Аутор: СРНА

У Угљевику одржана Атлетска улична трка

У Угљевику је одржана спортско-хуманитарна друга манифестација Атлетска улична трка.
Угљевик: улична трка - Фото: СРНА
Угљевик: улична тркаФото: СРНА

Трку на 10 километара, за коју се пријавило 145 учесника, отворио је начелник општине Угљевик Василије Перић. Осман Јунузовић из БиХ побједник је трке на 10 километара, а у женској конкуренцији најбоља је била Тунде Сабо из Мађарске.

Одржана је и хуманитарна шетња дуга два километра посвећена обољелима од церебралне парализе и мултипла склерозе са подручја општине Угљевик, у којој је учествовао велики број Угљевичана.

Током манифестације, одржане јуче у овој подмајевичкој општини, организоване су трке цицибана на 100 метара /дјечака и дјевојчица узраста до седам година /, трке пиониора на 200 метара /дјеца 2008, 2007. и 2006. годиште/ и трке пионира на 400 метара /2005, 2004. и 2003. годиште/.

Младен Стевановић, професор физичке културе и организатор трке, рекао је да је циљ Друге атлетске уличне трке промоција спорта и здравог начина живота.

"Млади људи су пресудни за одржавање оваквих манифестација. Трка на 10 километара је за нијансу боља од претходне године, потрудили смо се да наш Угљевик представимо на најбољи могући начин", рекао је Стевановић новинарима.

Он је напоменуо да је на три дјечије трке обухваћен узраст основних школа од првог до деветог разреда. "Учествовало је 180 малишана, а њиховим учешћем послали смо поруку да ће Угљевик и у наредним годинама имати успјешне спортисте. Уз промоцију здравог живота, бављења спортом, спојили смо и хуманост и организовали помоћ за обољеле", рекао је Стевановић.

Перић је захвалио је организаторима, учесницима и свима који су помогли ову манифестацију.

"Угљевик је град спорта, а млади из наше општине су од малих ногу укључени у спортске активности. Желимо да помажемо све овакве манифестације уз настојање да наши млади буду активни и да здраво одрастају. На на такав начин ћемо имати здраву нацију", рекао је Перић.

Он је истакао да ће општина Угљевик и у наредном периоду материјално помагати овакве манифестације и потребе младих људи.