latinica  ћирилица
29/08/2016 |  07:36 ⇒ 19:37 | Аутор: РТРС

Одлука о именовању градских и општинских Комисија за спровођење референдума (ВИДЕО)

На трећој сједници Републичке комисије за спровођење референдума о Дану Републике донесена је одлука о именовању градских и општинских Комисија за спровођење референдума у цијелој Републици Српској.
Референдум - Фото: РТРС
РеферендумФото: РТРС

Предсједник Републичке комисије за спровођење референдума о Дану Републике Синиша Каран рекао је да је на трећој сједници Комисије донесена одлука о именовању градских и општинских Комисија. Наравно, одлука ће бити објављена у Службеном гласнику Републике Српске.

Формирана је и Комисија у Сребреници, без обзира на намјеру начелника општине Ћамила Дураковића, да спријечи формирање Комисије у овој општини.

Према ријечима Карана сљедећи корак је формирање гласачких одбора и штампање гласачког материјала.

Такође, Комисија је утврдила и висину накнаде за чланове Републичке комисије за спровођење референдума о Дану Републике у висини просјечне плате у Српској.

Каран је најавио да ће на наредној сједници Комисије, која ће бити одржана за седам дана, присуствовати и сви предсједници градских и општинских комисија.

Комисија је раније донијела неколико важних аката о свом раду, а утврђен је изглед гласачког листића за референдум 25. септембра, као и низ других материјала као што су записник са гласачких одбора, записници са општинских и градских комисија, те коначни закључак Републичке комисије.

У "Службеном гласнику Републике Српске" од 12. августа објављена је одлука Народне скупштине Српске о расписивању републичког референдума о 9. јануару као Дану Републике, чиме је она и званично ступила на снагу.