latinica  ћирилица
28/08/2016 |  19:00 | Аутор: Агенције

Розберг побједник на стази у Белгији

Возач Мерцедеса Нико Розберг побиједио је у трци Формуле 1 за Велику награду Белгије и на девет бодова смањио заостатак за водећим у генералном пласману, клупским колегом Луисом Хамилтоном који је био трећи, иако је стартовао са зачеља.
Побједник Нико Розберг - Фото: Getty Images
Побједник Нико РозбергФото: Getty Images

Розберг је тако остварио 20. побједу у првенству, шесту у сезони, а своју прву на стази Спа Франкоршан. Нијемац је трку завршио за сат, 44 минута, 51 секунду.

Он је водио од почетка до краја трке, која је у 10. кругу прекинута због удеса возача Реноа Кевина Магнусена, који је при великој брзини ударио у заштитни зид и потпуно уништио болид. Магнусен је повриједио лијеви чланак и смјештен је у болницу.

Други је возач Ред Була Данијел Рикардо са заостатком од 14,113 секунди, а трећи Луис Хамилтон, који је прије трке имао казну од 55 мјеста и кренуо је са зачеља. Он је прошао кроз циљ са 27,634 секунде заостатка за побједником.

Возачи Форс Индије Нико Хулкенберг и Серхио Перес заузели су четврто и пето мјесто, а шести је био Себастијан Фетел из Ферарија. Бодове су још освојили возач Мекларена Фернандо Алонсо, који је стартовао из посљедњег реда због казне, Валтери Ботас из Вилијамса, Кими Раиконен из Ферарија и возач Вилијамса Фелипе Маса.

Наредна трка у шампионату возиће се 4. септембра у Монци, за Велику награду Италије.