latinica  ћирилица
28/08/2016 |  17:13 | Аутор: СРНА

Човић: Реорганизацијом БиХ до равноправности Хрвата

Предсједник ХДЗ БиХ Драган Човић изјавио је да Хрвати у БиХ морају створити услове у наредне двије године да реорганизацијом БиХ обезбиједе себи апсолутно једнака права, која имају и друга два народа у БиХ.

- Позивам све оне који су се уморили на овом путу тражења равноправности, да не клону духом, него да заједно под вођством ХДЗ БиХ и Хрватског народног сабора, устрају - рекао је Човић на обиљежавању 23 године од оснивања Хрватске заједнице Херцег-Босне у Горици, код Груда.

Он је додао да је историјска улога оних који су имали храбрости и мудрости да оснују ХРХБ и да на тај начин заштите хрватски народ широм БиХ.

- Колико год да смо се одмакли од почетака, јасно је да без организованости хрватског народа у БиХ ми нећемо остварити оно што је наша трајна тежња - апсолутну, уставну, али и сваку другу територијалну и институционалну равноправност хрватског народа са друга два народа у БиХ - навео је Човић.

Према његовим ријечима, када се анализира попис становништва који је недавно објављен, види се да гдје год није било организованости и дјеловања ХРХБ у било којем облику, Хрвата више нема, саопштено је из ХДЗ БиХ.