latinica  ћирилица
27/08/2016 |  17:50 | Аутор: Агенције

Лондон тражи "ноћног цара"

Градске власти Лондона одлучиле су да се озбиљно позабаве оживљавањем ноћне сцене, па би онај који засједне у звучну фотељу "ноћног цара" требало да освјежи рад ноћних клубова којима у посљедње вријеме не иде баш сјајно и да придонесе економским параметрима престонице.
Лондон - Фото: архив
ЛондонФото: архив

Оглас је постављен на службене странице градске управе и о њему пишу бројни британски медији.

У опису радног мјеста наводи се радно вријеме од петка навече до понедјељка ујутро. Иза тог огласа крије се озбиљан проблем који мучи ову метрополу, али и цијелу Велику Британију, јер се у посљедњих десет година број ноћних клубова преполовио.

Тај тренд приписује се расту цијена некретнина, гломазној бирократији која прати тај бизнис и приговорима незадовољних сусједа који власницима клубова загорчавају живот приговарајући због буке. Градоначелник Садик Кан још је у својој предизборној кампањи обећао да ће ријешити проблем ноћног живота у Лондону.

- Не желим да млади и креативни становници Лондона напуштају наш град и одлазе у Амстердам, Берлин или Праг гдје надлежни подржавају рад клубова и дозвољава им се да се развијају - рекао је Кан.

Према подацима, у Великој Британији су 2015. године радила 1.733 ноћна клуба, док их је десет године прије било скоро дупло - 3.144. Само у Лондону, 35 одсто њих ставило је катанац на браву.