latinica  ћирилица
27/08/2016 |  09:27 | Аутор: СРНА

У акцији "Босна" ухапшено укупно пет лица

У оквиру акције "Босна", према налогу Тужилаштва Кантона Сарајево, припадници Федералне управе полиције на подручју Високог ноћас иза поноћи ухапсили су још једно лице, чиме је број ухапшених повећан на пет, потврђено је у Тужилаштву Кантона Сарајево.

Њих петоро осумњичено је да су организовали групу, те користећи свој утицај, запошљавали лица у јавна предузећа, здравствене и високошколске установе у Федерацији БиХ /ФБиХ/ тако што су захтијевали и примали новац или друге облике користи.

Ноћас ухапшени се сумњичи да је заједно са јуче ухапшена четири лица починио кривично дјело удруживања ради чињења кривичног дјела, примања дара или других облика користи и примања награде или других облика користи за трговину утицајем.

У Тужилаштву Кантона Сарајево кажу да ће, послије криминалистичке обраде у Федералној управи полиције, ухапшени у току дана бити предати у надлежност кантоналног Тужилаштва, а након што их саслуша поступајући тужилац, биће одлучено о даљим мјерама.

У оквиру ове акције, према налогу Тужилаштва БиХ, припадници Федералне управе полиције извршили су претрес у згради "Електропривреде БиХ" у Сарајеву, те на неколико локација на подручју Кантона Сарајево, као и Зеничко-добојског и Тузланског.

Јуче су ухапшени извршни директор "Електропривреде БиХ" за дистрибуцију Есед Џанановић, затим Сафет Бибић, Неџат Трако и Рамиз Каравдић.