latinica  ћирилица
25/08/2016 |  21:18 | Аутор: СРНА

ЦГ: Месо, млијеко и млијечни производи безбједни за исхрану

Месо, млијеко и млијечни производи у Црној Гори потпуно су безбједни за исхрану, рекла је директор Управе за безбједност хране Министарства пољопривреде Весна Даковић.
Весна Даковић - Фото: СРНА
Весна ДаковићФото: СРНА

Реагујући на тврдње главног ветеринарског инспектора Мирјане Драшковић да је Министарство пољопривреде касно почело са вакцинацијом говеда због болести квргаве коже, те да је на вријеме требало забранити увоз говеђег меса, Даковићева је након сједнице Владе Црне Горе објаснила да до 5. јула у Европи није била дозвољена превентивна вакцинација, као и да је Црној Гори то дозвољено 15. јула.

"Бојим се да то што је изјавила главна ветеринарска инспекторка, нажалост, говори у прилог њеном нераду, јер је то нешто што ветеринарски инспектор, посебно главни, треба да контролише. Увјеравам вас да је сво месо које се налази у Црној Гори потпуно безбједно. Нема никаквог разлога за стрепњу када је ријеч о безбједности меса или млијечних производа", рекла је Даковићева.

Влада Црне Горе задужила је данас ресорно министарство да прати ситуацију у земљи и региону у вези са болешћу квргаве коже говеда и да редовно информише Владу и Европску комисију о предузетим активностима.

Након сједнице саопштено је да је Влада усвојила Информацију о спроведеним мјерама на сузбијању болести квргаве коже говеда у Црној Гори и тренутној епизоотиолошкој ситуацији.

Задужено је ресорно министарство да прати ситуацију у земљи и региону и да редовно информише Владу и Европску комисију о предузетим активностима.