latinica  ћирилица
24/08/2016 |  10:47 ⇒ 11:17 | Аутор: Вечерње новости

Вјежбе на пијеску за идеалну фигуру

Одморе треба искориститии за физичку активност. Најбоље доба дана за активности да затегнете тијело је јутро, кад сунце није јако и нема гужве, пишу "Вечерње новости".
Вјежба - Фото: Screenshot/YouTube
ВјежбаФото: Screenshot/YouTube

Љето је право вријеме за обликовање фигуре и затезање мишића. Зато би слободно вријеме на пјесковитој плажи требало посветити и вјежбању.

Стручњаци за фитнес кажу да је пијесак иделана подлога за рекреацију, јер не оптерећује зглобове и готово да не постоји могућност повређивања.

Чињеница је да нема "брзе поправке" опуштених мишића, али је рекреација на пијеску, односно плажи изазовна и забавна опција. Наравно, идеални услови за вјежбање су рани јутарњи сати када сунце није јако и нема гужве, а истовремено осјећај слободе пред пучином природно буди покрет и дјелује позитивно на ментално стање.

Правилно држање

Затегнути и јаки мишићи стомачног зида су кључни за обликовање фигуре и правилно држање тијела. За почетнике се препоручује да ураде најмање 10 понављања у три серије, најпре за горњи, потом за доњи стомак.

Чучањеви са искораком

Ноге је немогуће извајати без чучњева. Они су најефикаснији начин за јачање мишића доњих екстремитета и једноставни су за извођење. С обзиром на то да на плажи има довољно простора, препорука је да се раде чучњеви са искораком.

Вјежбе истезања

Природно окружење и пријатан морски ваздух су добри услови и за вјежбе истезања мишића. Оне опуштају тијело и психу,а доприносе и еластичности мишићних влакана.