latinica  ћирилица
30/07/2016 |  09:23 | Аутор: ТАНЈУГ

Трамп и Клинтонова "скидају рукавице", кренуле увреде

Хилари Клинтон и Доналд Трамп размјењивали су синоћ увреде са супротних крајева САД, пренијевши своју борбу за Бијелу кућу у савезне државе кључне за изборе и показавши огромне разлике у њиховим погледима на Америку на мање од 100 дана пред излазак на биралишта, наводи АФП.
Хилари Клинтон и Доналд Трамп (Photo montage by Salon) -
Хилари Клинтон и Доналд Трамп (Photo montage by Salon)

Агенција наводи да једна од кампања која је изазвала највеће подјеле у модерној историји САД улази у нову фазу након што су републиканци и демократе изабрали своје кандидате за изборе 8. новембра.

Клинтонова је након историјског прихватања кандидатуре у четвртак у Филаделфији, као прва жена коју је велика партија кандидовала за челну функцију у САД кренула на аутобуску турнеју по Пенсилванији и Охају. У Колораду, кључној западној држави, њен републикански противник је обећао да неће више "бити фин".

Он је говор који је Клинтонова одржала на Демократској националној конвенцији назвао "просјечним", назвао је лажљивицом и обећао да ће зауставити миграције сиријских избјеглица.

"Почињем да се слажем са вама", казао је 70-годишњи Трамп својим присталицама који су узвикивали "у затвор с њом, у затвор с њом" на рачун Клинтонове.

Он је поручио да "скида рукавице".

"Запамтите, овај Трамп више неће бити фин", казао је републикански кандидат.

На његове прозивке 68-годишња Клинтонова поручује да је Трамп пријетња по демократију и покушава да добије дио радничке класе који чини базу Трамповог гласачког тијела.

С тим у вези, Клинтонова је напала Трампа због тога што његова компанија израђује пуно својих производа ван САД.