latinica  ћирилица
30/07/2016 |  08:33 | Аутор: Агенције

Златорог одустао од АБА лиге због недостатка новца

Кошаркашки вицешампион Словеније Златорог саопштио је да сљедеће сезоне неће играти у Јадранској лиги због недостатка новца.
АБА лига - Фото: илустрација
АБА лигаФото: илустрација

Златорог је добио позив да учествује у лиги када су Олимпија и Хелиос одустали, а у петак је саопштио да је послије анализе буџета одустао од учешћа јер не би могао достојно да се такмичи против тимова "чије су финансијске могућности много веће" од њихових.

"Прије него што смо донијели коначну одлуку, обратили смо се нашем главном спонзору, Пивоварни Лашко, али пошто смо са њима већ потписали чврст, дугорочни и за словеначке услове свакако импресиван уговор до 2018, нисмо могли да добијемо додатна средства", наводи се у саопштењу.

Управа је навела да је размишљала да се ипак упусти у регионално такмичење, али да је на крају одлучила да се посвети развоју и промоцији младих играча кроз домаћа такмичења.

"Управа клуба се нада да ће добар рад резултирати додатним средствима и да ћемо моћи да играмо АБА лигу у наредним сезонама", наводи се у саопштењу.

Примјеном националног коефицијента, сљедеће државе за пријем нових клубова у регионалној лиги су Босна и Херцеговина и Македонија.