latinica  ћирилица
30/07/2016 |  08:22 | Аутор: Агенције

Ђоковић савладао Бердиха, у полуфиналу против Монфиса

Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић савладао је са 2:0 (7:6, 6:4) Томаша Бердиха и пласирао се у полуфинале Роџерс купа у Торонту.
Новак Ђоковић - Фото: AP
Новак ЂоковићФото: AP

Тениски број један није приказао врхунску игру, али је и поред тога успио да савладао чешког тенисера, против кога сада има скор 27-2.

У првом сету виђена је велика борба. Ђоковић први стиже до брејка, али када се чинило да ће први сет брзо ријешити у своју корист, дозвољава противнику да се потпуно врати у меч и од 5:2 стигне до 5:5.

Ушло се у тај-брејк, гдје је поново Бердих био на поен од освајања првог дијела игре, али од 3:6 Ђоковић везује пет поена и осваја први сет.

Бердих је нервозно ушао у други дио игре, неколико пута се расправљао са судијом у столици, што је Новак искористио, направио брејк у петом гему и до краја држао свој сервис.

Новак ће у полуфиналу играти против Гаела Монфиса, који је савладао Милоша Раонића са 6:4, 6:4. Тај меч је на програму у ноћи између суботе и недјеље, око 4 часа.

Претходно ће у другом полуфиналу играти Кеи Нишикори и Стан Вавринка, након побједа над Григором Димитровим (6:3, 3:6, 6:2), односно Кевином Андерсоном (6:1, 6:3).

Роџерс куп почео је у понедјељак и игра се за наградни фонд од 4.691.730 долара.

Овај турнир Мастерс серије је посљедња провјера за Ђоковића пред Олимпијске игре.