latinica  ћирилица
29/07/2016 |  18:16 ⇒ 21:23 | Аутор: РТРС

Бањалука: Четврти павиљон студентског центра од септембра отвориће врата студентима(ВИДЕО)

Четврти павиљон студентског центра Никола Тесла у Бањалуци, од септембра отвориће врата студентима.
Влада у посјети Универзитету - Фото: РТРС
Влада у посјети УниверзитетуФото: РТРС

Завршено је опремање павиљона, у који је Влада уложила 7,5 милиона марака. Почетком августа од градских власти биће затражена и употребна дозвола.

Објекат су обишли премијерка Жељка Цвијановић, министар просвјете Дане Малешевић и ректор Милан Матаруга.

Овај објекат од 6 хиљада 230 квадратних метара са око 300 кревета, од сљедеће академске године на располагању је студентима.

-Све остало је ствар технике и договора између Универзитета и студентског центра и на наше задовољство почетком сљедеће академске године већ ће се моћи рачунати на овај дом, каже ректор Милан Матаруга.

Свака соба у новом павиљону има тоалету. Студентима је на располагању заједничка кухињу на сваком спрату, а у његовом саставу биће и студентско позориште које је већ изграђено. У наредних неколико дана очекује се и завршетак ентеријера.

-Покушаћемо да један дио соба остане за гостујуће професоре али и за студенте који долазе у размјену студената да и њима дамо примјерене услове за рад, каже минитар Министар просвјете и културе Републике Српске Дане Малешевић.

Ово је један од најзначајнијих пројеката за студенте – 4. павиљон помоћи ће унапређењу студентског стандарда у Српској изјавила је премијерка Жељка Цвијановић.

Влада се, каже, на овоме неће зауставити – у плану и реконструкција павиљона један и два.

-Задовољна сам , процедуре су при самом крају хоћемо да имамо студенте који ће од наредне године уживати у овом квалитетном простору који је много бољи од оних амбијенталних простора у којима смо ми морали да функционишемо Важно за Српску да има овакве објекте изјавила је Премијерка Жељка Цвијановић.

И студенти у Фочи уселиће у септембру у нови дом, а при крају је и процедура за пренос власништва на објекту Студентског дома у Палама.