latinica  ћирилица
29/07/2016 |  13:30 ⇒ 13:34 | Аутор: Блиц

Спектакуларан испраћај Михајла Чепркала у Рио (ВИДЕО)

Пријатељи најмлађег олимпијца из БиХ у Рио де Жанеиру, Михајла Чепркала, приредили су синоћ испраћај за памћење младом Бањалучанину.
Испраћај Михајла Чепркала (Фото: EuroBlic/RAS Srbija) -
Испраћај Михајла Чепркала (Фото: EuroBlic/RAS Srbija)

Спектакуларан ватромет и бакљада, те транспарент "Један је Мико" "запалили" су игралиште Основне школе "Петар Петровић Његош", али и срце Чепркала, коме ће овај потез другара из Академског пливачког клуба "22. април" засигурно бити велики вјетар у леђа да у далеком Бразилу направи што бољи резултат.

Посебно радује да је Чепркало, осим титуле најмлађег олимпијца из БиХ, уједно и прво "дијете Бањалуке" које ће након готово три деценије представљати свој град на олимпијским играма (Жељко Панић, који је био на ОИ у Сиднеју и Атланти, рођен је у Сплиту).

Од Косте Вркеша, клупског пријатеља Чепркала, сазнајемо да је “ватрени“ испраћај испланиран до детаља у строгој тајности. Наиме, када су пролазили поред школског игралишта које је почело "горјети" Чепркало у први моменат није желио отићи на игралиште, мислећи да је то навијачки скуп њему непознатих младића.

Међутим, када је на наговор Вркеша пришао ближе и угледао транспарент са својим именом на центру, те позната лица, ухватио се за главу не скривајући ни тренутка своје емоције које су га преплавиле.