latinica  ћирилица
25/07/2016 |  12:51 | Аутор: Б92

Чак 52 одсто Британаца не вјерује да је човјек слетио на Мјесец

Британска компанија e2save и агенција за истраживање Atomik Research спровела је анкету везану за људска увјерења у којој је учествовало 1.003 грађана Велике Британије.
Нил Амстронг на мјесецу (Фото: Wikimedia Commons / NASA / Neil A. Armstrong) -
Нил Амстронг на мјесецу (Фото: Wikimedia Commons / NASA / Neil A. Armstrong)

Како преноси лист Мирор, 52 одсто испитаника вјерује да се НАСА-ина мисија Аполло 11 није догодила, тј. да људска нога никада није крочила на површину Мјесеца, претежно грађани старости од 25 до 34 године.

Чак 73 одсто припадника ове групе сматра да је слетање на Мјесец лажирано. С друге стране, 38 одсто особа старијих од 55 година не вјерује да су Нил Армстронг и Баз Олдрин крочили на Земљин природни сателит.

Занимљив је податак и да 64 одсто испитаника сматра да диносауруси никада нису постојали. Анкета је открила и да 30 одсто људи вјерује у духове, а 29 одсто вјерује у Бога.

Њих 24 одсто вјерује у постојање ванземаљаца, 12 одсто у постојање вјештица и чаробњака, 10 одсто вјерује у постојање чудовишта из језера Лох Нес, као и у постојање Јетија. Осам посто сматра да Бигфот итекако шета овим свијетом, док пет одсто вјерује у змајеве.