latinica  ћирилица
21/07/2016 |  11:53 ⇒ 14:39 | Аутор: РТС

Пољака снимили у Ровињу кад је убацио муву у јело да не плати (ВИДЕО)

Пољаку који је на летовању са породицом у Хрватској убацио муву у тањир да не би платио рачун присјешће тај покушај да уштеди пошто су га на послу суспендовали када су пољски медији открили да је ријеч о једном од шефова затвора „Гожув“ на западу Пољске.
Пољаков покушај да не плати рачун - Фото: Screenshot/YouTube
Пољаков покушај да не плати рачунФото: Screenshot/YouTube

„Министарство правде је у вези са информацијама у медијима, након прелиминарне анализе затражило да се суспендује официр који тренутно врши дужност у затвору у Гожуву.

Министарство правде подсјећа да су функционери затворске службе дужни да се понашају у складу са етиком и заклетвом коју су положили како током службе, тако и ван ње“, саопштило је пољско Министарство на свом сајту.

О срамоти да је пољски туриста био у стању да убаци муву у тањир само да не плати мали рачун за сладолед у посластичарници у Ровињу причало се данима у Хрватској и Пољској откако се 9. јула појавио снимак на Јутјубу.

Снимак са камере у посластичарници Катарина у Ровињу поставио је на интернет власник да упозори на такве госте и остале угоститеље.

„Пољак је дошао до келнера да се жали. Казао је да је у тањиру нашао муве. То су чули и други гости. Било нам је непријатно и пристали смо да не плати рачун. Када смо прегледали снимке са камере видјело се да је сам бубе убацио“, рекао је власник посластичарнице локалним медијима.

Пољски лист Газета виборча открио је и објавио јуче да је Пољак Даријуш П. један од руководилаца затвора у Гожуву а управа затвора га је послије провјере снимка суспендовала и пријети му дисциплинска казна.

Као и многи Пољаци у коментарима на интернету и колеге из затворске службе у Гожуву у разговору са репортерима Газете виборче не бирају ријечи да опишу колико их је срамота што је тако нешто учинио њихов земљак.