latinica  ћирилица
14/07/2016 |  17:33 ⇒ 22:15 | Аутор: РТРС

У Приједору нова улагања у здравство

У приједорску болницу биће уложено два милиона марака, договорено је током посјете министра здравља Драгана Богданића овом граду.
Болница у Приједору - Фото: архив
Болница у ПриједоруФото: архив

Ова средства обезбиједиће изградњу топле везе између централне зграде и психијатрије, али и набавку магнетне резонанце приједорској болници. 

Ово ће бити прва инвестиција у пријдорску болницу након 10 година. Прво улагање биће вриједно пет стотина осамдесет хиљада марака, каже министар Драган Богданић.

Путовања на поједине дијагностичке прегледе ускоро ће бити прошлост за приједорске пацијенте. Најављена је набавка магнетне резонанце, вриједне милион и по марака.

- Оно што је важно, ми смо спремни за проширење дијагностике тако да чим добијемо магнетну резонанцу она ће већ следећи дан бити у функцији, нагласио је Мирко Совиљ, директор Опште болнице Приједор

У Градској управи задовољни су договореним.

- Ја сам задовољан са оним што смо договорили из локалне заједнице ћемо инсистирати да се то што прије реализује, истакао је Марко Павић, градоначелник Приједора.

Министар здравља похвалио је рад приједорске болница,чији менаџмент успијева да усклади расходе и приходе, чиме ова здравствена установа ,како је истакнуто, може да буде примјер другима.