latinica  ћирилица
30/06/2016 |  17:58 ⇒ 18:03 | Аутор: Блиц

Хрватски новинар Синиша Свилан умро изненада у Београду

Хрватски новинар Синиша Свилан (56) умро је данас у Београду. Умро је изненада, око 13 сати, њему је заказало срце, срушио се и преминуо на свом радном месту, саопштила је Хепи телевизија гдје је Свилан радио као савјетник за програм.

У саопштењу је наведено да се Свилан само срушио одједном, да су колеге притекле да му помогну, али да му очито није било спаса.

Екипа Хитне помоћи, која је убрзо дошла, дуже од пола сата га је реанимирала, али без резултата. Претпоставља се да му је заказало срце.

-Синиша Свилан је био сјајан колега, велики стручњак у свом послу, који је све вреијме настојао да свима помогне и макар деи свог огромног знања из области телевизије пренесе другима. Његова смрт је велики шок за све нас. Имао је велике планове, био је пун ентузијазма и енергије да све што почне да радии де напред, саопштила је телевизија Хепи.

Хрватски "Вечерњи лист" додаје и да је Синиша Свилан радио на Радију 101 као уредник вијести. Послије је сарађивао у "Латиници", "Добро јутро, Хрватска", као и да је потом ХТВ замијенио Мрежом "јер је вјеровао у приватну телевизију".