latinica  ћирилица
24/06/2016 |  20:58 | Аутор: СРНА

Шарићу укинута пресуда

Апелациони суд у Београду укинуо је првостепену пресуду Дарку Шарићу, којом је осуђен на 20 година затвора због организовања шверца кокаина.

Пресуда је укинута због "битне повреде одредаба кривичног поступка", а предмет је враћен на поновно суђење, наводи се на сајту суда.

Апелациони суд је на сајту објавио да је одлуку о укидању првостепене пресуде донио 25. маја, а одлучено је да Шарић остане у притвору до даље одлуке првостепеног суда.

Шарићеви браниоци затражили су раније од Апелационог суда да буде поништена пресуда првостепеног суда и поновљено суђење.

Они су тврдили да не постоји ниједан доказ који потврђује наводе из првостепене пресуде или указује да је Шарић крив.

- Да је судско вијеће имало храбрости донијело би ослобађајућу пресуду - рекао је Шарићев адвокат Дејан Лазаревић у специјалној судници Окружног затвора у Београду.

Дарко Шарић осуђен је 13. јула прошле године у Специјалном суду првостепено на 20 година затвора због кријумчарења 5,7 тона кокаина из Латинске Америке у западну Европу.

Шарић се, након вишегодишњег бјекства, 18. марта 2014. године предао српским властима, након чега је ухапшен и од тада се налази у притвору.

Тврдио је да није крив ни по једној тачки оптужбе, као и да дрога која је заплијењена није његова, па је у више наврата оптуживао полицајце и контроверзне бизнисмене да су му монтирали оптужбе.