latinica  ћирилица
30/05/2016 |  20:35 ⇒ 20:36 | Аутор: Index.hr

Милановић: Позивам сваког ко буде под притиском ХДЗ-а да пријави полицији

ШЕФ СДП-а се већ скоро двије седмице појављивао у јавности успркос низу афера које су се заредале у актуелној Влади. Очекујем да ће ХДЗ почети да врбује људе, позивам свакога ко буде изложен притиску да то пријави полицији и ДОРХ-у. Да се клонимо тих смицалица. Желимо да знам када се расправља и гласа. Увјерен сам да ће ХДЗ ту пробати нешто смуљати".

Милановић се ипак вечерас изјаснио у ситуацији на политичкој сцени Хрватске:

"Не гледам ове свађе с ужитком и задовољством. Покренули смо иницијативу за изгласавање неповјерења Томиславу Карамарку. По мени су ту двије ствари важне, чињенице су јасне свима.

Ово је невјеројатан склад интереса уског круга људи, а то су све само не национални интереси. Позвали смо Карамарка да одступи, кад није хтио, скупили смо потребне потписе да то иницирамо, након тога сте видјели што се догађало", рекао је на почетку Милановић.

"Не знамо како ће ово завршити, можда ће Карамарку бити изгласано неповјерење, али не видим како ће добити повјерење. Према ономе што чујемо, требали бисмо имати значајан број руку у Сабору за иницијативу.

Владе нема, не доноси одлуке. Значајан дио Владе се окренуо против члана и њихов Клуб у Сабору ће гласати за опозив, то се никада није догодило. Јавности се може мазати очи неко вријеме, али за пар недјеља ће бити јасно да немају већине и да Влада не функционише. Ово гласање о неповјерењу није судски поступак, то је изјашњавање о ономе што раздваја допустиво и недопустиво. Ово што смо видјели од Карамарка је сасвим недопустиво. ХДЗ се затворио у бункер у којему не виде што се догађа око њих", додао је.