latinica  ћирилица
14/05/2016 |  09:04 | Аутор: klix.ba

Доналд Трамп и Владимир Путин на муралу у страственом загрљају

Улични графит у главном граду Литваније Вилњусу, приказује Доналда Трампа како се страствено љуби с руским предсједником Владимиром Путином.
Доналд Трамп и Владимир Путин на муралу - Фото: AFP/Getty images
Доналд Трамп и Владимир Путин на муралуФото: AFP/Getty images

Фотографија мурала на зиду једног ресторана за кратко вријеме је постала хит на друштвеним медијима у Литванији, у исто вријеме свједочећи о забринутости јавности у овој балтичкој земљи због пријатељског односа Трампа према Москви.

Умјетничко дјело у главном граду Литваније алудира на познату фотографију из 1979. године, када је тадашњи совјетски лидер Леонид Брежњев пољубио предсједника и савезника комунистичке Источне Њемачке Ериха Хонекера.

"Братски пољубац" између два комунистичка лидера из периода хладног рата овјековјечен је својевремено и на познатом графиту на Берлинском зиду.

"Чини се да имамо нови Хладни рат, а Америка ће можда имати председника који тражи пријатељство с Русијом“, изјавио је за АФП Доминикас Цекаускас који је наручио гигантски мурал на спољашњем зиду свог ресторана.

"Видимо многе сличности између ова два 'хероја' (Путина и Трампа). Обојица имају огроман его и забавно је видјети их заједно", рекао је.