latinica  ћирилица
11/05/2016 |  08:57 | Аутор: Агенције

Моћан сок од 3 састојка који "гута" прољећни умор

Смањени унос витамина и слаба физичка активност током зимских мјесеци само су неки од узрока прољећног умора који са собом често доноси поспаност, малаксалост и недостатак енергије...
Сокови (Фото: Thinkstock) -
Сокови (Фото: Thinkstock)

Ако сте и ви његове жртве, сок од поморанџа и ланеног уља помоћи ће вам да брзо вратите енергију. Једноставни шећери које нагло уносимо у организам конзумацијом слаткиша брзинско су рјешење за подизање енергије које траје између 15 и 40 минута.

Дуготрајнији резултат пружиће вам управо поморанџа у комбинацији с ланеним уљем. Она је богата витамином Ц, калцијумом и фолном киселином, а уље је ту да успори узлазак воћних шећера из поморанџе у крвоток и тако осигурава равномјерно стварање енергије у трајању од неколико сати.

То није једина предност коришћења ове здраве намирнице. Такође ће вам помоћи у превенцији кардиоваскуларних болести и болести плућа, а медицинска истраживања проказала су да редовно кориштење ланеног уља смањује повишени крвни притисак.

Нутриционисти препоручују да се користи као додатак исхрани, али без термичке обраде јер би кување на високој температури уништило здраве масноће у уљу. Стога га додајте у готова јела, сосове, салате и супе.

Сок од поморанџе и ланеног уља можете конзумирати свакодневно, а његова припрема је брза и једноставна.

Састојци:

3 ољуштене поморанџе
1 кашика ланеног уља
1 дцл хладне воде

Припрема:

Све састојке ставите у блендер и добро измјешајте. Ако немате блендер, ручно исцједите сок од поморанџе, у њега додајте уље и воду па добро промјешајте.