latinica  ћирилица
07/05/2016 |  12:18 | Аутор: Агенције

"У село нам улази Сњежни човјек и коље нам стоку" (ВИДЕО)

Становници једног казахстанског села у подножју Алтаја увјерени су да имају посла с једним од најпознатијих митских створења – Јетијем.
Казахстанско село у подножју Алтаја - Фото: Screenshot/YouTube
Казахстанско село у подножју АлтајаФото: Screenshot/YouTube

Они су толико уплашени за своје животе, да се посљедњих дана организују у групе како би се међусобно штитили и претраживали подручје.

Сњежни човјек им, како тврде, отима стоку, а посљедњи га је видио један фармер који је од страха затражио полицијску заштиту.

Неименовани мушкарац се, наводно, затекао очи у очи с Јетијем у штали и "занемјео је" када је видио да му то створење узима овцу.

"Отишао сам у шталу јер сам чуо неке чудне звукове унутра, а кад сам отворио врата, побијелео сам од страха. Био је огроман, нешто виши од два метра, необично дугих руку и прекривен густом длаком. Узео је овцу, прескочио ограду и побјегао у планине", испричао је новинарима телевизијске станице 24КЗ тај мушкарац, који је на сопствени захтјев ноћ провео у полицијској станици јер се плашио за свој живот.

Сутрадан се са суграђанима дао у потрагу, а пронађени отисак стопала је забиљежен и камером. Јети ипак није уочен, због чега су људи одлучили да остану на опрезу. Њима, како кажу, није толико жао стоке, колико страхују за безбједност дјеце.

Иначе, Јетија су наводно примјетили и планинари који су недавно покушали да освоје врхове на подручју Алматија.

Један од њих, Сергеј Јушков, изјавио је да Јети подсјећа на човјека, али да је ријеч о много крупнијем и снажнијем створењу, високом око три метра.

Са Сњежним човјеком је наводно посла имао и зоолог Александар Жданко, који је препричао да га је једне ноћи с групом туриста видио како лута око шатора, послије чега је створење тако стаховито вриснуло да је изазвало панику у кампу.