latinica  ћирилица
05/05/2016 |  19:39 ⇒ 19:39 | Аутор: Независне

Прескакање конопца најбоља вјежба за тијело

Ово је феноменална вјежба за мршављење и обликовање тијела, а многе холивудске звијезде и топ-модели користе је као кардиотренинг.
Илустрација - Фото: flickr.com
ИлустрацијаФото: flickr.com

Нема те особе коју, кад је била дијете, није забављало прескакање конопца, па зашто не бисмо тај начин вјежбања користили и сад кад смо одрасли.

Ово је феноменална вјежба за мршављење и обликовање тијела, а многе холивудске звијезде и топ-модели користе је као кардиотренинг. Није узалуд. Прескакање конопца боље је од трчања јер је сигурније за зглобове и кољена. Истовремено се јачају руке и рамена, стомак, али и срце. Цијело тијело је у покрету, и што је најважније - ово је једна од најјефтинијих вјежби.

Међутим, прескакање ужета није тако лако како се на први поглед чини. Када покушате први пут, можда ћете се уморити већ након неколико минута. Такође, може бити фрустрирајуће и ако запињете за конопац, што се на почетку често дешава. Али не одустајте.

Зацртајте себи циљ да у првих неколико дана остварите задатак - прескачите уже 30 секунди без престанка. Ово је вјежба на којој треба упорно радити, али кад је савладате, пред вама је гарантовано период успјеха. И наравно, добра линија.