latinica  ћирилица
29/04/2016 |  16:16 | Аутор: СРНА

СНС подноси кривичне пријаве против лидера опозиције

Српска напредна странка поднијеће кривичне пријаве против лидера неколико опозиционих странака због покушаја манипулације изборним процесом, најавио је данас функционер СНС-а Александар Мартиновић.
Александар Мартиновић (srbin.info) -
Александар Мартиновић (srbin.info)

 Мартиновић је навео да ће пријаве "због манипулисања изборним процесом, незапамћеног притиска на Републичку изборну комисију /РИК/ и покушаја да се на силу уђе у парламент" бити поднесене против лидера Демократске странке, Демократске странке Србије, те покрета Двери и "Доста је било".

"Незабележено је да председник једне политичке опције која је учествовала на изборима са галерије посматра седницу РИК-а, на шта није имао право, али му је из политичке куртоазије то омогућено, и да након саопштавања резултата почне да вређа најпогрднијим речима председника РИК-а и директора Републичког завода за статистику", рекао је Мартиновић.

Мартиновић је конференцији за новинаре оцијенио да је коалиција ДСС-Двери сама крива што је освојила само 4,99 одсто гласова, према до сада обрађеном изборном материјалу.