latinica  ћирилица
29/04/2016 |  16:10 ⇒ 16:11 | Аутор: СРНА

Сутра без падавина, осим на истоку

У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра ће бити углавном суво вријеме са сунчаним периодима, само су на истоку могући краткотрајни пљускови.
Вријеме - Фото: РТРС
ВријемеФото: РТРС

Ујутро ће преовладавати мало хладније и умјерено облачно, док ће магле бити понегдје око ријека и по котлинама на сјеверу и истоку, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Током дана очекује се топлије и сунчаније вријеме уз малу до умјерену облачност, само су на истоку уз дневни развој облачности могући краткотрајни пљускови.

Дуваће слаб источни, крајем дана југоисточно вјетар.

Јутарња температура ваздуха биће од два до седам степени, на југу до 10, а највиша дневна од 16 до 20, на југу до 23 степена Целзијусова.

Метеролози и за наредне дане најављују нестабилно вријеме са кишом, која ће у у понедјељак и уторак у појединим крајевима бити обилна. Биће вјетровито вријеме уз повремено јак источно вјетар. У понедјељак ће бити топлије, са температуром до 21 степен Целзијусов на истоку, док ће у уторак и у сриједу бити хладније са температуром до 15, на југу до 18 степени Целзијусових.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, данас преовладава облачно вријеме, киша је углавном падала прије подне.

Мостар је данас био најтоплији град са 20 степени колико је измјерено у 14.00 часова. У исто вријеме у Требињу је било 18 степени, а само степен ниже у Неуму.

У Фочи и Билећи измјерено је 16 степени, у Вишеграду и Ливну 13, у Гацку 12, у Зворнику, Калиновику, Зеници и Горажду 11, а у Добоју 10 степени.

Девет степени измјерено је у Бањалуци, Бијељини, Приједору, Сребреници и Сарајеву, осам је било на Сокоцу, на Чемерну, у Новом Граду, Српцу, Тузли и Дрвару, седам у Мркоњић Граду, Крупи на Уни, Бихаћу и Рибнику, шест на Иван Седлу, пет на Хан Пијеску и два степена на Бјелашници.