latinica  ћирилица
29/04/2016 |  13:32 ⇒ 15:06 | Аутор: ТАНЈУГ

Срушио се хеликоптер у Норвешкој, нису пронађени преживјели

Норвешке спасилачке службе објавиле су да је хеликоптер са 13 људи који се данас срушио код западне обале те земље потпуно уништен и да није пронађена ниједна преживјела особа, пренио је Ројтерс.
Хеликоптер - Фото: архив
ХеликоптерФото: архив

АП је раније навео да се у хеликоптеру налазило 14 особа и да је норвешка станица ТВ2 јавила да се неколико особа може видјети у океану.

Ројтерс је пренио да је хеликоптер насукан код малог острва, а да се несрећа догодила западно од Бергена, другог по величини града у Норвешкој. Хеликоптер се враћао са нафтне платформе "Галфакс Б" у Сјеверном мору када се несрећа десила.

- Хеликоптер је потпуно уништен. Спасилачке службе чине све што могу да пронађу живе људе - рекао је портпарол Центра за спасилачку координацију јужне Норвешке.

Нафтна компанија "Статоил" која управља платформом објавила је да је у летјелици било 11 путника и двоје чланова посаде.

- Још увијек нисмо пронашли ниједног преживјелог. Још увијек тражимо - рекао је за Ројтерс знаничник локалне полиције који организује операцију Мортен Кронен.