latinica  ћирилица
19/04/2016 |  20:40 | Аутор: Независне

Вожња ролера једнако ефикасна као и трчање

Вожња ролера је омиљена физичка активност многих, а добре вијести су да је ова забавна активност за здравље и тијело једнако ефикасна као и трчање.
Ролери - Фото: илустрација
РолериФото: илустрација

Током 30 минута вожње ролера сагорићете око 370 калорија. За сат времена ове забавне активности, "спржићете" калорија колико и током просјечног тренинга у теретани. Али, ролери су много забавнији, зар не?!

Осим тога, вожња на осам точкова подразумијева боравак напољу, на свјежем ваздуху, што је дефинитивно плус. Можда ћете на овај начин упознати и неке нове људе, стећи пријатеље...

То је и одлична активност за учвршћивање задњице и ногу, али дјелује и на мишиће руку јер њима морате да одржавате равнотежу док возите ролере. Стручњаци кажу да су ефекти исти као и код трчања, осим што ролери мање оптерећују зглобове.

Вјежбање је одличан начин да се изборите са стресом, а боравак напољу током вожње ће вам помоћи да мало разбистрите ум и психички одморите.

Ако сте тек почели да возите ролере, вјероватно ћете се брзо умарати јер - није баш тако лако као што изгледа. Међутим, то је и одлична активност за кондицију и издржљивост. Након неког времена ћете моћи да их возите дуже, а да се не уморите толико, што је јасан знак да сте побољшали издржљивост.