latinica  ћирилица
09/04/2016 |  15:27 | Аутор: Агенције

Јод за препород здравља

Масовна употреба пестицида у пољопривреди и адитива у прехрамбеној индустрији негативно утичу на здравље човјека.
Јод - Фото: Screenshot
ЈодФото: Screenshot

Већ деценијама повећавају се концентрације тешких метала и токсина у људском организму које доводе до нових и масовних болести. Како можемо да се спасемо у времену када све више штетних материја уносимо у наш организам – свјесно или несвјесно?

Мало је познато, није у интересу профита, па се и не рекламира, да је јод доказано незамјенљив елемент у детоксикацији организма. Редовно узимање јода у одговарајућим количинама знатно увећава излучивање тешких метала попут олова и живе, али и осталих отровних материја као што су: флорид, бромид и хлорид.

Дугогодишња истраживања др Браунстајна, Лине Фароу и других недвосмислено потврђују да је недостатак јода у организму директно повезан с раком дојке, штитњаче, јајника, простате и материце. Дугачка је листа болести, које се могу успјешно лијечити јодом захваљујући његовим антиканцерогеним, али и противупалним, антивирусним и антибактеријским својствима.

Зато нимало не чуди чињеница,да је јод у 19 вијеку коришћен као универзални лијек. Модерна медицина га је склонила у страну, а на снази је и даље стара препорука о дневној дози од 0,15 милиграма за превенцију гушавости. У међувремену је потврђено да је јод неопходан не само штитњачи већ и свакој живој ћелији организма а нарочито млијечним жљездама. Према др Гају Ејбрахаму, "недовољни унос јода проузроковао је више људске патње и смрти него два свјетска рата заједно". Зато водећи истраживачи у овој области препоручују дневни унос јода од 13 милиграма.

Природни јод се обилно може користити из плодова мора, риба и алги.