latinica  ћирилица
11/03/2016 |  09:07 ⇒ 09:21 | Аутор: Агенције

Тражи се професионални шетач корњача

Да ли волите спорије да обављате послове? Уколико је одговор потврдан, ви бисте могли да будете професионални шетач корњача.
Професионални шетач корњача - Фото: илустрација
Професионални шетач корњачаФото: илустрација

Уколико волите животиње и шетњу, онда је ово посао ваших снова. Наиме, једна особа у Њујорку тражи "професионалног шетача" за своју корњачу Хенрија.

"Потребан ми је одговоран љубитељ животиња како би се бринуо о мом Хенрију, 16-годишњој афричкој корњачи и изводио га викендима у Централ Парк", стоји у огласу.

Хенри чак има и своја колица, а власник га у парку пусти да слободно шета. Наравно, под будним оком.

Ипак, Хенри се креће много брже него што бисте помислили. Такође, има око осам килограма, тако да овај посао није баш потпуно незахтјеван.

Афричка остругаста корњача, која се често држи као кућни љубимац је активна и воли да копа јаме, пење се и шета наоколо, често у потрази за храном. Ријеч је о невјероватно јаким животињама, које често могу да оборе ограду, или чак зидове. Веома их привлаче предмети јарких боја, па ће покушати да прођу кроз било шта што се налази на путу до тих предмета.

Мужјаци и женке могу бити доста агресивни. Када мужјаци достигну зрелост (око 35.5 центиметра дужине оклопа) ударају друге мужјаке и покушавају да их избаце. Због тога би требало избјегавати чување неколико мужјака у истом кавезу.