latinica  ћирилица
03/03/2016 |  19:16 ⇒ 19:19 | Аутор: Вечерње новости

Истренирао пчеле да праве мед из марихуане! (ВИДЕО)

Мале пчеле одувијек су биле вриједни инсекти у природи који стварају слатки здрави мед. Један Француз Николас (39) одлучио је да уради нешто необично са својим пчелама....
Истренирао пчеле да праве мед из марихуане - Фото: Screenshot/YouTube
Истренирао пчеле да праве мед из марихуанеФото: Screenshot/YouTube

Он је успио да истренира своје пчеле да му производе мед из марихуане! Мед који добија из марихуане Николас је назвао "CannaHoney". По његовим ријечима, пчеле "извлаче" ресин из конопље, којег он лично сматра јако љековитим.

- Научио сам их и да сакупљају шећер из воћа, умјесто цвијећа - рекао је медијима Николас када су га упитали за његове истрениране пчеле.

С обзиром на то да немају ендоканабиноидни састав, инсектима ова биљака не штети већ је врста хране. Пчелар сматра да све што прође кроз њихово тијело буде касније побољшано.

Ипак, ова занимљива идеја није нова. Постоје информације о покушајима научника и пчелара да убризгају конопљу у мед, али нико није успио то да изведе. Француски пчелар Николас је први изгледа успио у овоме да добија мед из канабиса којег праве његове истрениране пчеле!

Николас је иначе љубитељ природе и инсеката од дјетињства, такође велики заговорник медицинске конопље. Пчеларством се бави преко 20 година.

Дресуру пчела за производњу меда из конопље проучава од 2006. године а прије три године показао се први успјех са овим "истренираним пчелама" које сада производе мед од канабиса (марихуане)

Николас за сада посједује тридесет кошница, а посао планира наставити у Шпанији, гдје су мања ограничења и више професионалаца у пољу пчеларства.

Погледајте кратки видео како пчеле праве мед од марихуане (канабиса):