latinica  ћирилица
24/02/2016 |  11:34 | Аутор: Агенције

Највеће живо биће које је ходало Земљом (ВИДЕО)

Би Би Си је направио фасцинантни видео у ком имамо прилику да се "уживо" сретнемо са највећим живим бићем које је икад ходало планетом Земљом, титаносаурусом, највећом врстом диносауруса.
Диносаурус - Фото: Глас Српске
ДиносаурусФото: Глас Српске

Прослављени британски научник и ТВ аутор Дејвид Атенбороу појављује се у новом видеу Би Би Сија у којем се сусреће са титаносаурусом.

Титаносаурус је био дуг укупно 37 метара, а тежио је 70 тона, као десет афричких слонова. Земљом је ходао прије скоро 100 милиона година.

Стојећи на платформи, Атенбороу најављује титаносауруса који долази из мрака, упознајући гледаоце са овом фасцинантном врстом. У тренутку кад почне да говори о његовом скелету, тијело диносауруса постаје провидно како би се што лакше уочила структура костију.

Овај видео је један од најбољих примјера тога како виртуелна реалност може направити револуцију у образовању и процесу учења у врло блиској будућности.

Оно по чему је видео специфичан јесте што нам нуди "360 степени" опцију (у горњем, лијевом углу видеа) уз помоћ које диносауруса можете погледати из свих углова.