latinica  ћирилица
09/02/2016 |  12:06 ⇒ 10/02/2016 | 07:36 | Аутор: РТРС

Додик: Задовољство што радови на ауто-путу теку по плану (ФОТО/ВИДЕО)

Изградња ауто-пута Добој - Прњавор у завршној је фази и средином љета дионица дугачка 36 километара могла би да буде пуштена у саобраћај
Милорад Додик - Фото: РТРС
Милорад ДодикФото: РТРС

Градилиште у Јоховцу код Добоја и трасу од Прњавора до Добоја, посјетио је предсједник Републике Српске Милорад Додик изразивши задовољство досадашњим радовима.

Два слоја асфалта од Добоја до Прњавора постављена су на скоро цијелој дионици од 36 километара. Преостао је трећи слој и остало је да се оконча изградња објеката на ауто-путу.

- Приоритет је да се заврше објекти који су у току изградње, првенствено тунел у Слатинцима и мост преко ријеке Укрине -навео је Душан Топић, директор Аутопутеви Републике Српске.

Поставља се вертикална сигнализација, одбојне и заштитне ограде и заштита од буке. Све је по плану, па и временски услови.

Фото: РТРС

- Надам се да ћемо крајем маја имати готову нову дионицу којом ће грађани моћи да пролазе - истакао је Неђо Трнинић, министар саобраћаја и веза Српске.

Директор "Интеграл инжењеринг" Слободан Станковић навео је да ускоро предстоји пуштање у саобраћај дионице од 10 километара од Маховљанске петље до Друговића ради растерећења саобраћаја до Лакташа и Бањалуке.

Како изгледа дионица од Прњавора до Добоја увјерио се и предсједник Српске. Каже да све иде по плану и најављује нове километре ауто-путева у Републици Српској. Међу њима Бањалука- Мркоњић Град и дионица од Раче према Бијељини.

- Идеја је да овај ауто-пут, који је већ кренуо из Бањалуке, заврши на коридору Пет це, споји се на њега, а негдје код Шамца извдвоји и иде даље према Брчко дистрикту, те према Бијељини и граници са Србијом - навео је Додик.

Дионица од Добоја до Прњавора кошта 180 милиона евра а од Прњавора до Бањалуке 160 милиона евра. Средства су обезбијеђена од европских инвестиционих банака.