latinica  ћирилица
09/02/2016 |  08:31 ⇒ 19:27 | Аутор: Агенције

Њемачка: У судару возова десет мртвих и десетине повријеђених (ВИДЕО)

Најмање 10 особа је погинуло, за једном се још увијек трага, док је на десетине повријеђено у судару два путничка воза, данас, у њемачком граду Бад Ајблингу у Баварској, саопштила је полиција.

У саопштењу полиције се наводи да је 10 људи изгубило живот, док је 18 тешко повријеђено, а 63 лакше, пренио је АФП.

Међу погинулима су два возача и два кондуктера, јавили су локални медији.

Портапрол полиције Штефан Зонтаг изјавио је раније да је у несрећи око 150 људи повријеђено, од којих је 50 задобило озбиљније повреде.

Њемачка канцеларка Ангела Меркел изјавила је претходно  да је запрепашћена вијешћу о судару два путничка воза и да посебно саосјећа са породицом девет људи који су изгубили животе. "У мислима сам са великим бројем повријеђених, који се боре са посљедицама несреће. Желим им брзи и потпуни опоравак", наводи се у саопштењу Меркелове који је пренијела агенција АФП.

Канцеларка се захвалила спасилачким службама "на њиховом неуморном раду под тешким околностима" и истакла да је увјерена да ће надлежне власти "предузети крајње напоре да разјасне како је таква несрећа могла да се догоди".

Полицијски портпарол рекао је да је покренута истрага о узроцима директног судара два локална путничка воза компаније "Меридијан".

Једна композиција искочила је из шина од снаге удара.

"Ово је највећа несрећа коју смо имали у посљедњих неколико година у овом региону и на лицу мјеста је много љекара, екипа Хитне помоћи и хеликоптера", рекао је полицијски портпарол.

Несрећа се десила у 6 часова и 48 минута недалеко од Бад Ајблинга, на југоистоку Њемачке.