latinica  ћирилица
09/02/2016 |  08:19 ⇒ 11:36 | Аутор: СРНА

Почиње процес за напад у Куманову

У Основном суду у Скопљу данас ће почети суђење терористичкој групи за напад у кумановском Дивљем насељу 9. и 10. маја прошле године када је погинуло осам полицајаца, а 42 тешко повријеђено
Куманово (Фото: Twitter) -
Куманово (Фото: Twitter)

На оптуженичкој клупи биће 18 особа, углавном косовских Албанаца, које оптужница терети за тероризам и нарушавање уставног поретка Македоније.

Тужилаштво је, осим мјештана Дивљег насеља, као заштићене свједоке позвало и 48 полицајаца који су повријеђени у мајским борбама.

Одбрана оптужених најавила је да ће тражити да се у својству свједока појаве и припадници македонских обавјештајних служби, за које су се у јавности појавиле информације да су контактирали с вођама терористичке групе.

Сви оптужени су се средином децембра прошле године пред судом изјаснили да нису криви, а њихови адвокати оспоравали су оптужницу, сматрајући да је неоснована.

Првооптужени у крвавом мајском сукобу, који је трајао готово два дана, јесте Сами Укшини, познатији као Командант Соколи, а другооптужени Анди Краснићи из Малишева.

У сукобима с полицијом погинуло је 10 припадника терористичке групе, међу којима и организатори напада Мирсад Ндрецај, познат као Командат Нато и Бег Ризај.