latinica  ћирилица
09/02/2016 |  07:56 ⇒ 10:33 | Аутор: СРНА

Данас топло и вјетровито

Топло и вјетровито вријеме данас се очекује у већини крајева Републике Српске и Федерације БиХ, једино ће кише мјестимично бити на југу и југозападу
Илустрација - Фото: РТРС
ИлустрацијаФото: РТРС

Током дана кише ће повремено бити на југу и југозападу, а у осталим крајевима очекује се углавном суво вријеме с краћим сунчаним интервалима и промјењивом облачношћу. У ноћи ће у већини крајева доћи до наоблачења с кишом, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Биће топло за ово доба године и вјетровито. Дуваће умјерен до јак југо, у Крајини и Херцеговини и са олујним ударима.

Највиша дневна температура ваздуха од 12 до 18, на сјеверу понегдје и до 20 степени, док ће у вишим предјелима бити свјежије.

Према прогнози хидрометеоролошког завода, јутрос у Херцеговини и у западним крајевима превладава претежно облачно вријеме, понегдје је регистрована и слаба киша.

У Рудом је јутрос измјерена најнижа температура ваздуха - нула степени. У исто вријеме, у 7.00 часова, у Вишеграду су била два степена, у Добоју и Хан Пијеску три, у Сокоцу, на Чемерну, у Купресу и Тузли четири, у Бијељини и Зворнику пет, у Шипову, Гацку, Зеници, Калиновику и Источном Дрвару шест, у Градишци, Фочи, Дринићу, Невесињу, на Иван-седлу седам, у Српцу, Билећи, Бугојну, Ливну и на Мраковици осам, у Требињу, Сребреници, Новом Граду и Санском Мосту девет степени.

Десет степени било је у Мостару, Сарајеву, Дрвару и Јајцу, док је у Приједору, Мркоњић Граду и Стоцу измјерено 11, у Крупи на Уни и Градачцу 12, у Бихаћу и Неуму 13. Бањалука је јутрос са 14 степени била најтоплија.

Највише кише у протекла 24 часа пало је у Гацку - 21 литар по квадратном метру, у Билећи и на Чемерну 12, у Требињу 11 литара, а у Невесињу девет литара по квадратном метру.