latinica  ћирилица
08/02/2016 |  20:23 | Аутор: Независне

Божо Петров се повлачи с чела Моста, тражи насљедника?

Профилирање Моста од независних листа у странку са свим њеним огранцима и инфраструктуром какву би требала имати трећа по јачини политичка опција у Хрватској велик је посао, тежак ако се уз њега обавља још низ важних функција у земљи. Схватио је то изгледа и Божо Петров који посљедњих дана тражи особу која би га замијенила на његовој позицији у Мосту.
Божо Петров (Фото: metkovic-new.com) -
Божо Петров (Фото: metkovic-new.com)

Божо Петров планира се повући с мјеста предсједника Моста па тако тренутно тражи особу која би га требала наслиједити и која би требала преузети оперативу странке. Потврђено је то Слободној Далмацији у врху Моста. Не чуди то будући да је тешко водити и јачати трећу најјачу политичку опцију у Хрватској, бити потпредсједник Владе и још водити Метковић чије градоначелничко мјесто још није никоме препустио.

Неслужбене информације говоре да је Петров склон да за новог предсједника Моста предложи свог колегу из Омиша и универзитетског професора Медицинског факултета Ивана Ковачића.

Ковачић, иначе један од првих уз Божу Петрова кога су велике политичке опције упознале као тврдог преговарача, није желио прихватити ни министарско мјесто јер му је циљ био да заврши започети посао у Омишу па је упитно колико би сада био спреман преузети вођење Моста.

Дио заступника Моста сматра да би Петров ипак требао остати на позицији предсједника, а посао градње страначке мреже и инфраструктуре која би Мост претворила у трећу најјачу странку у земљи препустити будућем главном секретару, пише Слободна Далмација.

Дио заступника страхује од могућих напетости због борби за позицију стварног лидера Моста. Неки, опет, одобравају одлуку Петрова, подсјећајући да је Мост и настао као група јаких појединаца који су се удружили не би ли промијенили поразно стање у земљи, те да измјена на лидерској позицији Моста не би требала наштетити.