latinica  ћирилица
11/01/2016 |  11:31 | Аутор: Агенције

На аеродрому у Бангкоку пронађена змија

Главни међународни аеродром у Бангкоку извинио се данас након што су путници нашли змију обмотану око колица за пртљаг на долазном терминалну.

Аеродром "Суванапум", који је изграђен на земљишту које је локално становништво звало "Мочвара кобри", саопштио је да се "извињава због инцидента у недјељу, који је уплашио путнике", пренијела је агенција АП.

Једна путница уочила је змију након што је ставила кофере на колица за пртљаг, док се припремала да напусти долазни терминал.

- Након што им је јављено за змију, обезбјеђење је одмах ухватило животињу, а ниједан путник није повријеђен - наводи се у саопштењу предузећа "Аеродроми Тајланд", у којем је наведено да се ради о "беби змији", али не и којој врсти она припада.

- Увјеравамо јавност да смо увели оштре мјере како би се спријечило да отровне животиње уђу у зграде аеродрома. Вјерујемо да је змијица успјела да уђе у долазни терминал пошто је веома мала - стоји у саопштењу.

Херпетолог Танафонг Таван је, на основу фотографија змије пронађене на аеродрому, процијенио да се ради о врсти која није отровна.

На Тајланду је данас дошло до још једног инцидента са змијом, кад је на острву Пукет једну кинеску туристкињу на представи са змијама ујео питон кад је покушала да га пољуби у главу.