latinica  ћирилица
30/12/2015 |  10:23 ⇒ 11:04 | Аутор: РТС

Хотел „а ла Жил Верн“!

Лондонски дизајнер осмислио је концепт за футуристички плутајући хотел који доноси сасвим нови доживљај живота на пучини.
Хотел „Морф“ је замисао Ђанлуке Сантосуоса (Фото: yahoo.com/Gianluca Santosousso) -
Хотел „Морф“ је замисао Ђанлуке Сантосуоса (Фото: yahoo.com/Gianluca Santosousso)

Хотел „Морф“ је замисао Ђанлуке Сантосуоса, дизајнера хотела са могућношћу адаптирања и помјерања заједно са морским струјама.

У средини хотела налази се линеарна, спинална структура дугачка 800 метара, која је компонована са индивидуално повезаним капсулама које су у ствари собе, ресторани и базени.

Плутајући хотел такође има и хелиодром, тако да гости могу да одлете у сваком моменту, без обзира гдје се хотел налази у свијету.

Гости хотела имаће поглед из собе који се константно мијења – овај пловни објекат стално се креће, веома спором брзином.

На сваком крају хотела, појединачне капсуле су одвојиве од главних „пршљенова“.

„Вјерујем да је идеја путовања без прецизног одредишта сан који многи дјеле“, рекао је Сантосуосо за Дејли мејл. „То је разлог зашто је овај пројекат и идеја иза њега подигао интересовање многих људи, поготово у угоститељству“, додао је дизајнер.

Иако је осмишљен да буде што самосталнији, са интегрисаним соларним панелима, кишницом, и плутајућим повртњаком, хотел је направљен тако да може да се веже у градским лукама.