latinica  ћирилица
29/12/2015 |  17:53 ⇒ 30/12/2015 | 08:38 | Аутор: СРНА

Влада Српске остварила зацртане циљеве

Премијерка Републике Српске Жељка Цвијановић оцијенила је данас да је ова година била изазовна, али да је Влада Српске успјела да оствари зацртане циљеве.
Влада  РС - Фото: nezavisne novine
Влада РСФото: nezavisne novine

- Некада статистички подаци не иду у прилог оваквој оцјени, али знајући шта смо све урадили и шта планирамо могу бити задовољна. Међутим, има још много отворених питања са којим се морамо суочити - рекла је Цвијановићева на пријему за представнике медија.

Она је истакла да су у овој години мјере из Економске политике преточене у Реформску агенду.

- У овој години смо дефинисали рјешења за реформе јавног сектора и привредног система - додала је Цвијановићева.

Подсјетила је да је Влада у парламентарну процедуру упутила низ битних закона, чији ефекти би требало да буду видљиви у наредној години, те да је радила тимски.

- У нашој Економској политици за наредну годину има много ствари из овогодишњег документа, што није случајно. Оно што смо започели трајаће неколико година и сасвим је логично да буде дефинисано у Економској политици - навела је премијерка и додала да су на нивоу БиХ блокирани многи процеси.

Напоменула је да Влада жели да настави са позитивним трендовима и да буде забиљежено позитивно кретање.

- У овој години политичких изазова није мањкало, а Влади би било лакше да се само бавила економским и организационим питањима. Седмицама смо се бавили политичким темама, које су одраз односа у БиХ и присутности међународне заједнице која је додатно оптерећење - рекла је премијерка и оцијенила да БиХ у овој години није напредовала у изгадњи унутрашњег дијалога.

Цвијановићева је поновила да је постојећа Влада Српске формирана на основу изборног резултата и да не би требало придавати значај причама о њеној реконструкцији. Према њеном мишљењу, основа функционисања БиХ је сарадња два ентитета која је добра.

Она сматра да је у овој години сарадња Владе Српске са медијима била добра и наводи да ће у наредној години бити интензивирана.