latinica  ћирилица
24/12/2015 |  16:59 ⇒ 21:16 | Аутор: РТРС

Да ли је Мектић признао да постоји план рушења власти Српске? (ВИДЕО)

Да је Драган Мектић главни адут Бакира Изетбеговића и инструмент "сарајевске политике" , којој је циљ рушење институција Републике Српске, доказао је и синоћњим гостовањем на Телевизији Н1. Ово је оцјена дијела стручне јавности Републике Српске.
Драган Мектић - Фото: РТРС
Драган МектићФото: РТРС

Без доказа и истрага Мектић поново отвара наводне афере у Српској, хапси и оптужује. На тај начин, оцјењују, Мектић скреће пажњу и онемогућава борбу против тероризма.

Када министра Драгана Мектића новинари питају: када ће бити откривени починиоци и налогодавци напада на српског премијера у Поточарима-Александра Вучића, по информације нас шаље у Тужилаштво БиХ.

- Нисам могао рећи у којој је фази истрага код Тужилаштва БиХ. У интересу истраге не могу да дају шире информације, рекао је Мектић.

Када је ријеч о Републици Српској, правила су другачија. По сценарију "плана рушења" све је криминал. Њега, гле чуда, нема у Федерацији.

- Афера има јако пуно. Почињене су тешке криминалне активности, истакао је Мектић.

Мектић је, мимо свих прописа, себе ставио у улогу оперативца. Без икаквих доказа оптужује, хапси и пресуђује. 

- Одакле му ти подаци и како познаје само један дио материје. Све то говори о једној инсрументализацији у чијој функцији је министар Мектић, истакао је Предраг Ћеранић, стручњак за безбједност.

Тако бх. министар, кадар из Републике Српске, не зна и није се запитао, како су Федерални МУП и ОБА спровели акцију хапшења због оптужби за тероризам у Сарајеву, без учешћа Сипе. Објаснићемо! Бакир Изетбеговић успио је да на мјесто директора ОБЕ постави бившег шефа обезбјеђења свог оца - Османа Мехмедагића Осмицу. Уз тешку муку, из пензије је на мјесто директора Федералног МУП-а вратио Драгана Лукача. Тако да сада Бакир преко Осмице и Лукача одређује ко ће бити ухапшен.

- Јасно је да је усмјеравање борбе коју Осмица прави према Федералном МУП-у припремање Федералног МУП-а на удар на Српску. Ово је подизање ФМУП-а који требају да с Перицином Сипом и Мектићевим министарством да наставе слично с криминализацијом Републике Српске, нагласио је Џевад Галијашевић.

Предраг Ћеранић објашњава да се све ради по концепту "Србе на Србе". Бакиру Изетбеговићу остављено је да се бави тероризмом, оном истом Бакиру чији је отац у БиХ довео муџахедине. 

- То говори да су кадрови, на чијем именовању је инсистирао Бакир, да ће да одлучују ко је терориста и чиме се баве, док ће посао СИПА-е бити криминал и корупција, нагласио је Ћеранић. Галијашевић додаје - Кад год имамо пријетње о тероризму, на сцену ступа портпарол Бакира Изетбеговића , Драган Мектић и Сипини специјалци који нападају полицијске станице.

Мектић свакодневно медијима објашњава како је његова улога да БиХ спаси од криминала, и да не постоји никакав план за рушење Српске. Тако је тврдио на почетку емисије. Пред крај емисије се предомислио.